Tre råd for å få fart på kundeklubben

Alle butikker som har en kundeklubb bør jobbe aktivt med personalisering. Så hvorfor evner ikke flere kundeklubber å personalisere innholdet jeg mottar på e-post?

De som kjenner meg, vet at jeg er over gjennomsnittet interessert i kundeklubber og er medlem i mange. Derfor er det trist at jeg stort sett blir skuffet hver gang jeg melder meg inn i en ny. Jeg opplever for ofte at jeg bare får en digital versjon av den gamle tilbudsavisen jeg tidligere fikk i postkassen hjemme. Jeg melder meg sjelden ut av en kundeklubb igjen (man vet jo aldri hva som kan skje senere), men ender oftest med å aktivere spam-filteret.

Som kunde forventer jeg at en kundeklubb i 2024 er noe mer enn et felles nyhetsbrev som sendes ut til alle som har registrert seg med sin e-postadresse i kundeklubben. Ofte vet butikkene veldig mye mer om meg, i hvert fall om de ønsker det. De har for eksempel tilgang til min kjøpshistorikk og har mye data om min digitale adferd.

Med 2,9 millioner medlemmer er Trumf Norges største lojalitetsprogram og gir kundene fordeler i NorgesGruppens kjeder.

Jobb aktivt med personalisering

Personalisert markedsføring og kundeopplevelser har lenge vært en av de hotteste trendene innen varehandel. En fersk undersøkelse fra McKinsey viser at personalisert markedsføring kan redusere kostnadene for å få en ny kunde med så mye som 50 prosent, øke inntektene med 5 til 15 prosent og øke avkastningen på markedsføringsinvesteringer med 10 til 30 prosent.

Så hvorfor evner ikke flere kundeklubber å personalisere innholdet jeg mottar på e-post?

Alle butikker som har en kundeklubb bør derfor jobbe aktivt med personalisering. Men det er selvsagt utfordrende å tilby hyperpersonalisering på tvers av ulike kanaler, da det stiller store krav til hvordan man samler inn, håndterer og bruker data.

Jeg brenner for relevans og den store verdien som ligger i kundedata brukt på riktig måte. Her er mine tre råd til deg som ikke har en fungerende kundeklubb i dag:

1. Få kontroll på dataen

Prioriter å koble så mye data (produktdata, kjøpshistorikk og annen kundedata) som mulig sammen (husk å be om samtykke fra kundene dine) og gjør dataene tilgjengelig for kundeklubben din.

2. Invester i teknologi

Invester i teknologi som lar deg bruke data til å personalisere tilbud og annen informasjon som sendes ut til kundene dine. Gjort riktig er dette en investering, ikke en kostnad. For verdien du får igjen i økt konvertering og salg kommer til å overstige mange ganger investeringen.

3. Tenkt stort, men start enkelt.

Tenkt stort, men start enkelt. Kom raskt i gang, og øk heller graden av personalisering stegvis. Da mister du ikke så mye tid på å komme i gang, og du kan måle effekter underveis og ta de riktige valgene når du skal justere og øke personaliseringen.

Vi har vært så heldige og få bidra til lanseringen av Meny sin nye kundeklubb - Meny Mer. Som medlem i Meny Mer skal kundene til Meny få mer av det de faktisk liker. Basert på tidligere kjøp skal de nå få flere og mer relevante tilbud, samt mer skreddersydd matinspirasjon.

Meny Mer er et eksempel på en kundeklubb jeg mener fungerer som forventet i 2024.